Waarom aanbidden we?

FOUR12 GLOBAL / 2 JANURAI 2017 / ARTIKELEN, ADAM HELLYER

Door Adam Hellyer

Omdat Hij waardig is

“Jezus antwoordde:” er staat in de boeken: ‘Aanbid allen je Heer God en dien alleen Hem'”” Lukas 4:7-8

‘Aanbidding’ wordt vaak gebruikt omdat het gebruikelijk is tijdens een samenkomst, maar het is meer dan dat. Het woord aanbidding is afgeleid van worth-ship, om waarde aan te geven. Aanbidding is dus meer dan zingen; het is een gemoedstoestand en de gesteldheid van het hart.

“… En alles wat u doet met woorden of met daden, doe dat alles in de Naam van de Heere Jezus, terwijl u God en de Vader dankt door Hem.” Kolossenzen 3:17

Is God het waard? Als we geloven in ons hart en onze geest dat Hij het waard is, zal het reflecteren in ons leven. We zullen een leven van aanbidding leiden. En wanneer we samenkomen en voor Hem zingen, zal ons geloof weerspiegeld worden in de passie waarmee we Zijn waarde verklaren. We zingen niet om onszelf te vermaken of als afwisseling van het luisteren naar preken. Als we zingen aanbidden we de Koning der Koningen en Heer der Heren, de hoogste Majesteit van het universum.

Als je vandaag nog nooit alles hebt gegeven in aanbidding, waag dan de sprong! Zing vol vreugde voor de HEER; schreeuw hardop naar de Rots van onze redding.


OVER DE AUTEUR
Adam dient bij de Joshua Generation Church. Hij heeft een bijzondere passie voor worship en apologetiek.