De Superkracht Van De Vrouw

FOUR12 GLOBAL / 6 Mei 2022 / ARTIKELEN

Door Luke Hulley

Ik ben ervan overtuigd, dat de door God gecreëerde vrouwelijkheid, een van Gods grootste geschenken aan de mensheid is. Als ik aan die vrouwelijkheid denk, denk ik aan mijn moeder, en daar ben ik dankbaar voor. Als ik aan de door God gecreëerde vrouwelijkheid denk, dan denk ik aan een zin uit een oude reclame voor Johnson’s babypoeder: “Zacht als een moeders aanraking”. Vrouwen hebben een helende kracht die uniek is voor hun soort; hun kracht ligt in hun meelevende harten, verzachtende woorden en zachte handen.

“Ik ben ervan overtuigd dat de door God gecreëerde vrouwelijkheid een van Gods grootste geschenken aan de mensheid is.”

Vrouwen zijn gezegend met een barmhartig hart en een volhardend geduld dat uniek is voor hun soort; dit moet niet onderschat worden. Het is niet voor niets dat wanneer een kind pijn heeft, het naar zijn moeder grijpt; wanneer een man pijn heeft, grijpt hij naar zijn vrouw.

Een vrouw maakt een huis tot een thuis – zij vult het met schoonheid en warmte. Vrouwen hebben het vermogen te verzorgen en iets moois te maken van niets.

Ik huiver als ik eraan denk hoe het leven zou zijn zonder de vrouw; ik ben er vrij zeker van dat het een koude, harde, meedogenloze wereld zou zijn. De wereld zoals hij is kan koud en wreed zijn, maar een wereld zonder vrouwen zou gewoon ondraaglijk zijn.

Vrouwelijkheid meten met de verkeerde maatstaf

Eén van de frustrerende ontwikkelingen van de laatste tijd, die zeer zeker door satan in gang is gezet, is het meten van vrouwelijkheid volgens de verkeerde maatstaf. God heeft vrouwelijkheid gemaakt als de perfecte aanvulling op de mannelijkheid, maar in plaats daarvan worden ze vaak neergezet als wedijverend met elkaar. Dit is tragisch, omdat hun sterke en zwakke eigenschappen, ontworpen zijn om elkaar perfect aan te vullen, in wat er aan de ander ontbreekt.

“God schiep de vrouwelijkheid als de perfecte aanvulling op de mannelijkheid, maar in plaats daarvan worden ze vaak neergezet als wedijverend met elkaar.”

In onze “kosten wat kost”-maatschappij worden barmhartigheid en zachtmoedigheid vaak als een zwakte beschouwd, maar Jezus zei dat de zachtmoedigen de aarde zullen beërven (Mattheüs 5:5).

Om “het speelveld gelijk te maken” is er in onze cultuur een vervrouwelijking van mannen en een vermannelijking van vrouwen ontstaan, maar dit was niet Gods bedoeling. Het is een vervorming van Gods ontwerp en het berooft elk geslacht van zijn bedoelde eer.

Om een vergelijking vanuit de natuur te gebruiken. Als we een luipaard zouden moeten beoordelen met de kracht van een leeuw als maatstaf, zouden we kunnen concluderen dat een luipaard een nogal zielig roofdier is. De luipaard kan zich immers niet meten met de ruwe kracht of omvang van de leeuw, en zijn gebrul is veel minder krachtig. De luipaard kan nooit de koning van het dierenrijk worden. Maar om een luipaard op deze manier te beoordelen is dwaasheid!

Om de eigenschappen van een leeuw als standaard te gebruiken, waarmee elk dier gemeten wordt, is gewoon onzinnig en belachelijk. De eigenschappen van de luipaard zijn uniek voor de luipaard. De sterke punten van een luipaard hebben te maken met zijn sluipen en behendigheid. De luipaard is ongeëvenaard in de categorie van grote katten als het gaat om zijn mysterieuze ongrijpbaarheid. In feite heb ik tijdens al mijn wildobservaties nog nooit het genoegen gehad een luipaard te zien, en ik heb het zeker geprobeerd!

OVER DE AUTEUR

Luke leidt een van de gemeenten van de Joshua Generation Church in Zuid-Afrika. Hij is getrouwd met Zandile, en zij hebben een dochter, Namile. Luke was zes jaar lang een gepassioneerd schoolleraar, maar zorgt nu fulltime voor Gods kinderen. Hij is ook een schrijver wanneer hij tijd heeft.

Volg Luke op Facebook.