Authentieke kerk versus consumentenkerk

FOUR12 GLOBAL / 11 AUGUSTUS 2016 / ARTIKELEN, JONATHAN STANFIELD  

Door Jonathan Stanfield

7 manieren waarop een authentieke kerk verschilt van een consumentenkerk:

1. Gelovigen die volledig toegewijd zijn aan Jezus waar ik mijn leven mee deel, niet een plek om op zondagochtend een paar uur tijd mee door te brengen.

2. Een focus op Jezus en Zijn missie in de wereld, niet de focus op de behoeften van mij en mijn gezin.

3. Aanbidding over God aan God, waardoor de hemel de aarde raakt in plaats van alleen een muziekstijl die ik leuk vind of omdat ik er kippenvel van krijg.

4. Een levengevend Woord dat me aanmoedigt en uitdaagt om te veranderen om meer op Jezus te gaan lijken, niet alleen om mij over God te informeren of mij een goed gevoel te geven.

5. Een eeuwige zaak waaraan ik mijn tijd, talenten en schatten kan besteden, geen liefdadigheid voor mijn restjes of dingen die ik niet langer nodig heb.

6. De Heilige Geest werkt actief op nieuwe manieren en buiten de kaders wanneer we elkaar ontmoeten. In plaats van een tot op de minuut geplande dienst, waarin alles binnen mijn eerdere ervaring en comfortzone past.

7. Een manier van leven gemodelleerd die de radicale tegen culturele aard van het Koninkrijk van God weerspiegelt in plaats van compromissen te sluiten met de waarden van de tijdgeest.  Wees er zeker van dat je echt probeert bij de kerk van Jezus te horen en niet gewoon een door mensen gemaakte club.


OVER DE AUTEUR
Jonathan dient als leiding van Living Hope Community Church, op Isle of Man. Hij is getrouwd met Annette en heeft vier dochters en heeft een passie om de heiligen toegerust te zien om hun roeping in Christus Jezus te vervullen.