Waarom aanbidden we?

Door Adam Hellyer

"Maar Jezus antwoordde en zei tegen hem: Ga weg van Mij, satan, want er staat geschreven: U zult de Heere, uw God, aanbidden en Hem alleen dienen." (Lukas 4:7-8)

We aanbidden omdat Hij waardig is
‘Aanbidding’ wordt vaak gebruikt omdat het gebruikelijk is tijdens een samenkomst, maar het is meer dan dat. Het woord worship is afgeleid van worth-ship: om waarde aan te geven. Aanbidding is dus meer dan zingen; het is een gemoedstoestand en de gesteldheid van het hart.

"En alles wat u doet met woorden of met daden, doe dat alles in de Naam van de Heere Jezus, terwijl u God en de Vader dankt door Hem.” (Kolossenzen 3:17)
"Het woord worship is afgeleid van worth-ship: om waarde aan te geven."
Is God het waard? Als we geloven in ons hart en onze geest dat Hij het waard is, zal het reflecteren in ons leven. We zullen een leven van aanbidding leiden. En wanneer we samenkomen en voor Hem zingen, zal ons geloof weerspiegeld worden in de passie waarmee we Zijn waarde verklaren. We zingen niet om onszelf te vermaken of als afwisseling van het luisteren naar preken. Als we zingen aanbidden we de Koning der Koningen en Heer der Heren, de hoogste Majesteit van het universum.

Als je vandaag nog nooit alles hebt gegeven in aanbidding, waag dan de sprong!
'Kom, laten wij vrolijk zingen voor de HEERE, laten wij juichen voor de rots van ons heil.'
OVER DE AUTEUR
Adam dient als oudste in Joshua Generation Church, Zuid-Afrika. Hij is getrouwd met Vanessa,
en ze hebben twee zonen. Adam's bijzondere passies zijn aanbidding en apologetiek.
Volg hem op Facebook of Instagram voor meer.
Posted in