Waarom buigen en knielen we?

Door Adam Hellyer

"Kom, laten wij ons neerbuigen en neerbukken, laten wij knielen voor de HEERE, Die ons gemaakt heeft. Want Hij is onze God en wij zijn het volk van Zijn weide en de schapen van Zijn hand.” (Psalm 95:6-7)

We buigen & knielen om te eren & te onderwerpen
Een jongeman zei ooit tegen me dat buigen, “is als handen schudden in het Chinees.” In feite geldt het voor veel culturen en in aanbidding is het ook waar. Buigen heeft te maken met het eren van degene voor wie je buigt. Het laagste buigen is een zichtbaar teken van onderwerping, een vernedering van jezelf voor een ander. Knielen is het logische gevolg. Met buigen voor de Koning der koningen, tonen we volledige onderwerping door voor Hem te knielen, zelfs onszelf neer te buigen, met het gezicht naar beneden voor Hem.

“En toen ik Hem zag, viel ik als dood aan zijn voeten, en Hij legde Zijn rechterhand op mij en zei tegen mij: Wees niet bevreesd, Ik ben de Eerste en de Laatste." (Openbaring 1:17)

Wanneer we God in Zijn heerlijkheid zien, en Jezus opgestegen en verheven, is het meest natuurlijke in de wereld om voor Hem neer te vallen.

Als je vandaag nog nooit hebt gebogen of geknield in aanbidding, waag dan de sprong!
"Kom, laten wij ons neerbuigen en neerbukken, laten wij knielen voor de HEERE, Die ons gemaakt heeft."
OVER DE AUTEUR
Adam dient als oudste in Joshua Generation Church, Zuid-Afrika. Hij is getrouwd met Vanessa,
en ze hebben twee zonen. Adam's bijzondere passies zijn aanbidding en apologetiek.
Volg hem op Facebook of Instagram voor meer.
Posted in